Tradicionalni 9. pohod na Frušku goru, u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Cibalia Vinkovci, organizira se u nedjelju, 3. rujna 2023. godine.

Kao i svake godine, prve nedjelje u mjesecu rujnu, u tijeku berbe grožđa, zajedno sa HPD Liska iz Iloka, domaćini smo planinarima kako iz Republike Hrvatske tako i susjednih zemalja koji su željni provesti dan u najistočnijem dijelu Republike Hrvatske gdje mogu posjetiti i sve naj… najistočniji  i najviši vrh županije u RH, najistočniju HPO točku u RH, pa ako hoće i najistočniju birtiju u RH, najistočniji wc u prirodi u RH itd….

Na žalost, zbog nedavnog jakog nevremena koje je poharalo i šume na obroncima Fruške gore, dijelovi staze Skandala su i dalje neprohodni, te će se ove godine hodat nešto kraća tura koja starta sa vidikovca Vukovo, a onda ide na vrh Lisku odakle se vraća  preko HPO Skandala do vidikovca Vukovo. Ukupna duljina staze je 9,8 km.  

Cijena prijevoza je 8,00 eura, prijave i uplata je do 23. 8. 2023. godine.

Više o izletu na plakatu izleta ispod:

Ovdje pogledaj fotografije sa 8. pohoda na Frušku goru 2022. godine.

Upute kako doći do vidikovca Vukovo: 
zbog radova na dijelu cestovne obilaznice oko Iloka, zatvoren je najbliži prilaz vidikovcu tako da iz pravca Vukovara ili Iloka na kružnom toku treba skrenuti prema Principovcu,  nakon 730 metara skrenuti ulijevo na  prvom raskrižju (ima putokaz prema vidikovcu), voziti tom cestom ravno oko 1 km i na raskrižju kod križa skrenuti udesno, slijediti cestu do kraja oko 1,4 km i na raskrižju skrenuti ulijevo prema vidikovcu. Cijeli put je asfalt! 

mjesto skretanja ulijevo sa glavne ceste:

Trag staze hodanja:

visinski profil staze: