osnovani 2015. god.

Hrvatsko planinarsko društvo “Cibalia” Vinkovci započelo je sa radom u mjesecu rujnu 2015. god., te je do kraja godine brojalo 40 članova. Pravnim radom HPD Cibalia počinje 2016. god.

broj članova

0
ima nas

Ustroj HPD Cibalia:

predsjednik: Igor Nađ
potpredsjednik: Ivan-Branimir Vrdoljak
tajnik/blagajnik: Saša Juranović

Izvršni odbor:

Igor Nađ
Ivan-Branimir Vrdoljak
Saša Juranović
Ivan Alduk
Mladen Maroslavac
Stjepan Mihaljević
Ivan Šokčević

Domari:

Ljubica Alduk
Ivan Alduk

naša pjesma

Planine

(video mp4, 12mb)

tekst pjesme “Planine”:
Koračamo smjelo i po suncu i po kiši,
vrijeme nam ne može pokvariti užitak,
hodamo hrabro na neki vrh još viši,
doći sve do vrha, to je naš dobitak.


više o pjesmi…

naš grb

Kako je antički rimski naziv za najstariji europski grad Vinkovce bio Cibalae, grb Društva prikazuje maskotu rimskog vojnika kao planinara.
više o grbu…

Naše aktivnosti:

Planinarenje:

Glavna aktivnosti članova Društva je planinarenje gorjima u Republici Hrvatskoj. Jednodnevni izleti se organiziraju gotovo svakoga vikenda, a višednevni bar jedanput mjesečno. Na izlete se ide većinom unutar naše domovine, dok se ponekad odlazi i u inozemstvo.  
Plan izleta za 2021 god.

Hodanjem do zdravlja:

Svake subote u vremenu od 08 do 10 sati, seniorski aktivno pješače uz rijeku Bosut od mosta do Sopota. Osim te ustaljene rute, ponekad se organizira i pješačenje na Novu branu, odnosno do vikend naselja kod Nove brane.

Penjanje po stijeni:

Nekoliko puta tijekom godine, za članove koji žele usavršiti svoje tehnike planinarenja, organizira se penjanje po stijeni na lokacijama Parka prirode Papuk: Penjalište Sokoline kod Velike i Penjalište Duzluk kod Orahovice. Penjanje se obavlja pod stručnim nadzorom naših članova i uz korištenje zaštitne opreme. 

Humanitarni rad:

U cilju doniranja novaca za kupnju lijekova oboljelima od leukemije i limfoma, članovi HPD skupljaju plastične čepova boca koje se odvoze na reciklažno stovarište u Osijek. Do sada su članovi skupili više od 500 kg čepova!

Kako to obično biva, u našem društvu ljubitelja prirode ima članova koji na više načina  sudjeluju u humanitarnom radu, tako da imamo više  članova sa više od 50 davanja krvi. 

Poslije razornog potresa na Banovini, skupljana su novčana sredstva i prehrambeni proizvodi kao pomoć Društva stanovnicima Petrinje stradalim u potresu, pri čemu je nekoliko članova i otišlo odnijeti doniranu hranu i novac, te je sudjelovalo u evakuaciji stvari iz jedne kuće koja je predviđena za rušenje.

Volontiranje:

Članovi društva često sudjeluju kao volonteri prilikom organiziranja sportskih i kulturnih okupljanja u gradu Vinkovcima. 

Rekreacija:

Članovi koji žele ostati u formi, svakoga četvrtka u 19,30 sati igraju nogomet na umjetnoj travi sportskog kompleksa u Mirkovcima.

Uz nogomet, neki članovi vikendima povremeno biciklima istražuju i vinkovačku okolicu.

Hodočašće:

Hodaju se i hodočašća, tako da tradicionalno idem na noćno hodočašće iz Vinkovaca do Svetišta Gospe Ilačke, u noći sa 14./15. kolovoza, u Vukovar na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog, prehodali smo turno i Camino Krk, a u planu su i neka druga hodočašća.

Cilj

uživanje u prirodi i popularizacija aktivnosti

Vizija

stvaranje novih mogućnosti rekreacije

Vrijednosti

aktivan život

socijalan kontakt 

upoznavanje novih mjesta

prezentiranje Vinkovaca