Dvodnevni izlet na planinu Čvrsnicu na kojoj se nalazi i Park prirode Blidinje. Smještaj prve noći po dolasku je bio u Planinarskom domu Blidinje (Orlova stina), smještenom na obali jezera Blidinje a druge noći u Planinarskom domu Vilinac, najvišljem planinarskom domu u BiH, smještenom na 1961 mnv.

Ukupno se u ta  2 dana  hodalo oko 18 sati i prehodalo oko 31 km.

1.dan:

 od Franjevačke kuće molitve Masna Luka, po jačem usponu, preko vrha Veliki Vilinac (2118 m), do prirodnog fenomena Hajdučka vrata (2000 m) i obližnjeg vrha Trinjača (2038 m), sa kojeg puca prekrasan pogled na kanjon Dive Grabovice, te odlazak u PD Vilinac . Staza većim dijelom ide i putem Via Dinarica.

Ovdje preuzmi .gpx trag Masna Luka-Veliki VIlinac-Hajdučka vrata-Planinarski dom Vilinac

2.dan:

Polazak iz PD Vilinac prema vrhu Pločno, gdje smo nadopunili vodu na obližnjem bunaru, po stazi koja se u početku lagano spušta sve do pod sam greben Čvrsnice gdje počinje relativno strm uspon po siparu uz savladavanje oko 200 mnv do vrha Pločno (2228 m) koji se nalazi u prostoru vojnog objekta, ali do kojeg se može nesmetano doći i sa kojeg je prekrasan pogled na sjever Čvrsnice i dolinu u kojoj su smještena sela oko skijališta Blidinja, kao i planine Vran. Poslije odmora, slijedio je gotovo konstantan spust do Masne Luke. 

Ovdje preuzmi .gpx trag od PD Vilinac na vrh Pločno i povratak u Masnu Luku.