Da istočna Slavonija nije planinarski kraj to je svima poznato, ali unatoč tome u  istočnoj Slavoniji ima sve više planinara i zaljubljenika u prirodu.

Ovakvo stanje dokazuje 7. Pohod na Frušku goru u organizaciji HPD Cibalia Vinkovci koji se održao 05.09.2021. godine na obroncima Fruške gore u neposrednoj blizini Iloka.

Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji okupilo se 214 planinara iz 18 planinarskih društava. Slavoncima su se pridružili planinari iz Zagreba, Varaždina i Čakovca.

Okupljanje planinara bilo je na vidikovcu Vukovo. Organizator je ponudio dvije staze za hodanje. Stazu Vukovo – Kaniža – Duboki potok – Čukavac – Liska – Tribljevina – Skandala – Vukovo u dužini oko 14 km pohodilo je 159 planinara, a stazu Vukovo – Liska – Tribljevina – Skandala – Vukovo u dužini oko 8 km 55 planinara. Staze su prolazile kroz šume, vinograde, polja, surduke,..

Treba naglasiti da je u sklopu ove manifestacije službeno otvorena planinarska staza pod nazivom Skandala. Ovo je prva planinarska staza u Vukovarsko srijemskoj županiji, koja će se naći u Hrvatskoj planinarskoj obilaznici sa kontrolnom točkom Skandala.

Veliku podršku i pomoć u označavanju  markacijama, putokazima, u čišćenju i svim ostalim radnjama koje su potrebne za postavljanje planinarske staze te za organiziranje manifestaciju uz članove HPD Cibalia Vinkovci i HPD Liska Ilok dali su Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir, Županijska turistička zajednica i Savez za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca „Sport za sve“.