Od 17. do 19. lipnja 2022. godine, 8 članica i članova HPD Cibalia planinarilo je po planinama Dalmatinske zagore: Svijaji, Dinari i Kamešnici. 

17. lipnja su se popeli na vrhove Svijala (1508 m) na Svilaji i Mali Maglaj (1455) na istočnom dijelu Dinare, dok su smještaj imali u Planinarskom domu “Sveti Jakov” Vrdovo.

Svilaja:

Mali Maglaj:

18. lipnja išlo se na glavno hodanje po Dinari do vrha Velika Duvjakuša (1708 m), dok su dva člana odlučila prije toga otići i na najviši vrh Dinare, Troglav (1913) koji se nalazi na teritoriju BiH, te su se potom spustili do ostatka ekipe i zajedno dovršili uspon na Duvjakušu, prešavši pri tome 24, odnosno 28 kilometara.
Cijelu noć i dopodne puhala je jaka bura koja je malo osvježila inače dosta vruć dan. Na kraju dana, planinari su se počastili kupanjem u jezeru Peruča koje je nadomjestilo nedostatak tuševa u planinarskom domu, a potom su tako osvježeni posjetili i Sinj.

Troglav:

Velika Duvjakuša:

19. lipnja je bio rezerviran za vrh Glavaš (1308 m) na Kamešnici. Poslije silaska, put kući ih je (namjerno) odveo preko Nacionalnog parka Blidinje, gdje su posjetili PD “Blidinje”, okrijepili se u restoranu “Hajdučke vrleti” sa prekrasnim pogledom na planinu Čvrsnicu na kojoj i dalje ima snijega, te su preko Jablanice i Sarajeva krenuli put kući.  

Glavaš: